Tesla

Elonovinky #89: Tesla je opět v zisku, cena akcií raketově stoupla

Elonovinky jsou pravidelným videopořadem, na kterém spolupracují weby ElonX a Živě/VTM. Každý týden informuje o podnikateli Elonu Muskovi a jeho mnoha projektech – především o SpaceX a Tesle, ale také o The Boring Company, Neuralinku, OpenAI nebo hyperloopu.

Tesla oznámila finanční výsledky za třetí čtvrtletí a navzdory očekávání se automobilce podařilo dosáhnout zisku, což vedlo ke zvýšení ceny akcií firmy o více než čtvrtinu. Dařilo se také energetické divizi, která navíc aktuálně spustila prodej nové generace solárních střešních tašek. Zároveň začíná výroba elektromobilů v čínské Gigafactory 3 a očekávaný Model Y bude k dispozici dříve, než se plánovalo. Tesla navíc možná už brzy začne nabízet možnost plně autonomní řízení svých vozů.

(V případě problémů s přehráváním videa zkuste navštívit původní článek na VTM)

Předchozí epizody Elonovinek:

[showhide type=”elonovinky” more_text=”»Zobrazit starší epizody«” less_text=”»Skrýt starší epizody«”]

[/showhide]

Zobrazit komentáře

  • Popravde, ohladom FSD by sa mohli vyjadrovať presnejšie, proste poviem predpokladame ze dosiahneme level autonomie 4 vtedy a vtedy, level 5 vtedy. A nie ze rezim plnej autonomie (vsedci hadaju a domyslaju si co ten balicek asi obsahuje) bude do konca tohoto roka. Z toho nakoniec vyplynie ze so stale nutnou asistenciou sofera a plna autonomia (zas neznameho levelu) bude do konca dalsieho roku..

    • Ano, už ve škole nás varovali, že někteří jedinci si nedokáží dát do souvislosti více skutečností. Denně se přesvědčuji, že měli pravdu.

    • Nejdříve si zjistěte co zatím skutečně je a proč k tomu dochází než začnete dávat za větu vykřičník. Tesla není omezena tím kolik dokáže prodat ale kolik dokáže vyrobit. Jediný duvod proč prodej Tesel v USA klesl je, že musí dodávat také na Evropský a Čínský trh a tudíž si musí zákazníci v USA počkat. Už je v celku unavující poslouchat stále stejné pohádky o upadající poptávce a blížícím se bankrotu, který trvá už několik let.

    • prekladat to nebudu:

      "It is funny how numbers can be manipulated to show just about anything. Tesla sold and shipped more cars last quarter than it ever has before while the waiting period for a new Tesla increase from 1-3 weeks up to 6-8 weeks.

      Tesla is production constrained, not sales constrained. It can only sell as many cars as it is able to make. Last quarter they continued their efforts to increase shipments to foreign markets. This meant that there were fewer cars available for sale in the U.S. As a result, U.S. sales dropped but the U.S. order book and wait times grew.

      Long story short, this is not an indication of demand issues. It is an indication that demand continues to outstrip Tesla's ability to supply. Hopefully the completion of Gigafactory 3 will help this."

Sdílet

Aktuální články

Neuralink zveřejnil shrnutí dosavadního průběhu klinické studie PRIME

Neuralink na svém blogu zveřejnil příspěvek, ve kterém shrnuje aktuality kolem své první klinické studie.…

12. 5. 2024

SpaceX představilo nový skafandr pro výstupy do volného prostoru, bude poprvé použit na misi Polaris Dawn

Veřejnosti byl představen nový skafandr SpaceX určený k výstupům do volného prostoru, který bude poprvé…

11. 5. 2024

První uživatel neurálního rozhraní Neuralinku zveřejnil své další plány, chce být o dost otevřenější

Noland Arbaugh, první lidský uživatel neurálního rozhraní Neuralinku, se nedávno na X podělil o své…

6. 5. 2024

Starlink si na paluby lodí instalují další námořní společnosti a dokonce i velký rival Elona Muska

Řady uživatelů sítě Starlink se stále rozrůstají a my se dnes vrátíme na mořskou hladinu.…

5. 5. 2024

Střípky o Neuralinku z platformy X (6. díl)

V dalším dílu nepravidelného cyklu shrnujeme krátké zprávy související s Neuralinkem. Elon Musk v rozhovoru…

4. 5. 2024

AKTUALIZOVÁNO: Kde všude si můžete na vlastní oči prohlédnout rakety a lodě SpaceX?

Raketová technika je něco, co nás opravdu fascinuje. Dnes se proto podívame na místa, kde…

1. 5. 2024